Regels ambulante handel

Regels rond ambulante handel: marktplaats, standplaats en venten

Wanneer een ondernemer zijn of haar bedrijf op de ambulant markt wil uitoefenen moet hij/zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. De ondernemer die op de markt wil verkopen, of als hij/zij wil gaan venten, heeft een pas nodig, een zogeheten Bewijs van registratie. Voorheen werd dit aangevraagd bij het Centraal Registratiekantoor (CRK), maar vanaf 2008 moet dit worden aangevraagd bij het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA). Op de site van het Hoofdbedrijf Ambachten staat aangegeven hoe dit aangevraagd kan worden.

Een Bewijs van registratie (de ‘marktpas’) wordt verstrekt op voorwaarde dat hiervoor schriftelijk een verzoek wordt ingediend middels het aanvraagformulier. Het Bewijs van registratie markthandel en/of venthandel zal dan zo spoedig mogelijk worden toegezonden.

Het Bewijs van Registratie is niet zonder kosten. Er zal een “Algemene heffing detailhandel” opgelegd (€ 57,60; 2008) worden en een “Bestemmingsheffing ambulante handel (€ 74,-: 2008). Afhankelijk van de goederen die verhandeld worden, kunnen er nog andere bestemmingsheffingen worden opgelegd, bijvoorbeeld:

  • Detailhandel in AGF (Aardappelen, Groenten en Fruit)
  • Detailhandel in Wild en Gevogelte
  • Detailhandel in Wonen
  • Bloemen en Planten

In bepaalde gevallen kan de ondernemer in aanmerking komen voor een korting op de heffing. Op de site is informatie te vinden over de kortingsregelingen.

Marktplaats

In gemeenten waar markten worden georganiseerd geldt doorgaans een marktverordening. Hierin is opgenomen hoe de gemeente omgaat met het marktbeleid. Veelal moet een verzoek tot een marktplaats bij de gemeente worden ingediend. De marktmeester regelt dit doorgaans. Een marktvergunning geeft toestemming tot het innemen van een marktplaats op een weekmarkt in de gemeente.

Standplaats

Er kunnen twee soorten standplaatsen worden onderscheiden: de mobiele standplaats en de vaste standplaats. Een mobiele standplaatsvergunning geeft toestemming tot het op of aan de openbare weg innemen van een standplaats met een mobiele verkoopinrichting (een verkoopwagen) voor het verkopen van goederen, zoals bijvoorbeeld bloemen en planten, vis, oliebollen. Voor vaste objecten is een bouwvergunning nodig en wordt geen standplaatsvergunning verleend. De mobiele verkoopinrichting moet elke dag weer verwijderd worden van de locatie. De vaste standplaatsverguning is in principe een mobiele verkoopinrichting, maar mag blijven staan.

Venten

Een ventvergunning geeft toestemming voor het huis aan huis verkopen van artikelen, of diensten aan te bieden, zonder dat een standplaats wordt ingenomen.

Standwerkers

Op sommige markten worden speciale plaatsen ingeruimd voor standwerkers. Standwerkers zijn vakmensen die door hun act goederen aan de man willen brengen. Het is een manier van entertainen. Voor standwerkers gelden dezelfde voorwaarden als voor een marktplaats.

Posted in Zakelijk | Reacties uitgeschakeld voor Regels ambulante handel

De kracht van conversie optimalisatie

Een website beheren kost veel tijd en geld en is vaak geen makkelijke taak. Het doel van een website is klanten trekken en daarmee kun je meer inkomsten genereren. Uiteindelijk wil je meer bezoekers want dat betekent meer opbrengsten toch? Conversie optimalisatie gaat juist in op de efficiëntie van een website. Het is niet nodig om meer bezoekers te genereren maar het is nodig om meer producten of diensten te verkopen en zo meer inkomsten te genereren. Het werven van nieuwe bezoekers kost veel tijd en moeite en is daarom een stuk complexer dan het efficiënt maken van jouw website.

De eerste indruk online is essentieel

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van het internet en daarom is het aanwezig zijn op internet erg belangrijk. Maar vervolgens wil je graag dat mensen een goede indruk krijgen van jouw bedrijf online. Een goede eerste indruk online is essentieel. Veel mensen beslissen in enkele seconde of ze een website fijn vinden of niet. Als de website niet als fijn wordt ervaren, klikt een potentiële klant jouw website weg. Het is belangrijk dat dit niet gebeurt, een goede eerste indruk is dus essentieel. Je kunt dit verwezenlijken door een mooi overzichtelijk design en een heldere boodschap. Wat is de dienst of het product dat jij aanbiedt? Zorg dat dit prominent aanwezig is.

Zorg voor een duidelijke navigatie

Nadat een potentiële klant een goede eerste indruk heeft gekregen, wil je dat deze persoon alles kan vinden wat hij wilt. Een goede duidelijke navigatie op de website is daarom belangrijk. Bij een webshop wil je meteen kunnen zien waar: jassen, tassen, schoenen of sieraden te vinden zijn. Op die manier kan iemand direct zien of het gewenste product aanwezig is. Voor websites is het belangrijk dat je duidelijk onderscheidt maakt tussen hoofd- en bijzaken. Een te groot navigatiemenu is ook geen prettige ervaring voor een websitebezoeker.

Posted in marketing | Reacties uitgeschakeld voor De kracht van conversie optimalisatie

De 5 Gouden tips voor de OR en nieuwe wetgeving

De WOR is sinds de jaren zeventig niet overdreven veel veranderd. Toch zijn er in de afgelopen jaren wel degelijk wat dingen gewijzigd in de wetgeving waar de ondernemingsraad iets mee kan of mee moet. Hier onze tips voor het benutten van de nieuwe wetgeving (actualiteiten) in de praktijk.

1. Gebruikchecklist bij kiezen van preventiemedewerker

De preventiemedewerker is een werknemer die de werkgever ondersteunt bij het zorgen voor veilige en gezonde werkomstandigheden. Sinds 1 juli 2017 heeft de OR instemmingsrecht bij de keuze van een preventiemedewerker. De OR mag er zelf ook een voorstellen. Hoe kies je een geschikte preventiemedewerker? Daarbij moet je denken aan competenties, kennis, positie in de organisatie, etc. Daar zijn handige tools met checklists voor.

2. Maak actief gebruik van je nieuwe arbo-rechten

De ondernemingsraad heeft met de nieuwe arbo-wetgeving een duidelijkere rol gekregen in het bevorderen dat de voorschriften voor de arbeidsomstandigheden goed worden nageleefd. Dat betekent dat de OR actief gebruik moet maken van zijn rechten zoals het overleg met de Arboarts en de preventiemedewerker, eventueel SZW-arbeidsinspectie en keuze van de Arbodienst.

3. Let op wijzigingen bij pensioenen

Deze wijziging dateert al 1 oktober 2016 maar kan opeens actueel worden als de werkgever besluit om de pensioenen bij een andere pensioenuitvoerder onder te brengen. Verder heeft de ondernemingsraad ook instemmingsrecht bij wijziging van de pensioenregeling.

4. Zorg dat de Klokkenluidersregeling wordt ingevoerd

Niet alle ondernemers denken eraan om de Klokkenluidersregeling in te voeren. Voor veel organisaties is dit onderwerp wel belangrijk maar nooit urgent. Zorg dat de werkgever deze regeling laat opstellen en invoert. Het hoeft met een format helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

5. Zet de beloningsverhoudingen op de agenda

Onevenredige beloningsverschillen kunnen de arbeidsverhoudingen binnen de onderneming schaden. Het gesprek tussen OR en bestuurder kan bijdragen aan het voorkomen hiervan. Daarom is voorgesteld dit gesprek jaarlijks verplicht te stellen. Op grond van artikel 31 WOR was dit al wel mogelijk maar deze WOR-wijziging moedigt aan om het onderwerp actief op de agenda te zetten.
Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen bij het gebruiken van deze rechten? Voor meer informatie: Schateiland.com of bel 06-26961559.

Posted in Zakelijk | Reacties uitgeschakeld voor De 5 Gouden tips voor de OR en nieuwe wetgeving

Nog even: bestel nu je Kerstpakketten!

Kerstpakket 2018

Kerstpakket

De tijd begint inmiddels toch wel te dringen: heeft u de kerstpakketten voor dit jaar al besteld? U hebt nog slechts een paar weken!

Traditie

Het is een prima traditie binnen het bedrijfsleven: met Kerst trakteren we het personeel op een extraatje in de vorm van een kerstpakket. Gewoon om het eind december allemaal wat feestelijker te maken en de werknemers nog eens extra te belonen voor hun inzet het afgelopen jaar.

De keuze aan kerstpakket-leveranciers is enorm en vele hebben inmiddels uitgebreide websites die u op weg kunnen helpen en waar u vervolgens ook direct kunt bestellen! Wacht echter niet te lang, want voor je het weet ben je te laat en moet je van je kerstpakket een eindejaarspakket maken!

Thema’s

Heb je eenmaal een leverancier uitgezocht, dan is het tijd voor het kiezen van een thema. Ook hier zijn de keuzemogelijkheden weer erg groot. Gaat u voor luxe kerstpakketten, kerstpakketten speciaal voor mannen of vrouwen of wordt het dit jaar toch een, duurzame kerstpakket?

Een traditioneel kerstpakket is meestal gevuld met etenswaren voor de feestdagen in de vorm van bijvoorbeeld wat borrelhapjes en wat te drinken (flesje wijn). Vandaag de dag zie je echter steeds vaker themapakketten met naast het eten en drinken een groter cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een vuurschaal, een reiskoffer of zelfs een airfryer. En wat dacht u van een pakket met alleen maar duurzame producten?

Goede doelen

Nog een mogelijk: een kerstpakket waarmee een goed doel wordt gesteund. Daarbij gaat meestal bij iedere bestelling die u doet gaat een vaste bijdrage naar het goede doel. En veel leveranciers maken het tevens mogelijk dat u zelf een keuze maakt welk goede doel wordt gesteund. Heel verantwoord zouden we zo zeggen!

Wat u ook kiest: wacht niet te lang. Neem eventueel telefonisch contact op met de leverancier van uw keuze om te informeren naar de levertijden. Dan weet u zeker dat u uw personeel niet teleur hoeft te stellen!

Posted in Relatiebeheer | Reacties uitgeschakeld voor Nog even: bestel nu je Kerstpakketten!

Je bedrijf promoten met een videoproductie

Een van de beste manieren om uw bedrijf te promoten is door gebruik te maken van videoproductie. Een bedrijfsvideo wordt als een effectieve tool beschouwd voor marketing activiteiten. Daarmee kunnen mensen heel snel een goed beeld krijgen waar uw bedrijf voor staat en wat u te bieden heeft.

Beelden blijven achter in het geheugen

Een promotiefilm is veel aantrekkelijker dan geschreven tekst. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor videoproductie. Uit vele onderzoeken is gebleken dat bewegende beelden meer interesse wekken. Iemand die naar een film kijkt zal de boodschap in die film bovendien niet snel vergeten.

Meer nieuwe klanten

Een promotievideo kan goed gebruikt worden om de interesse van potentiële klanten te wekken. Door een film van uw bedrijf op uw website te zetten zal uw website ook veel aantrekkelijker worden voor bezoekers. Ze hoeven dan niet te lezen als ze daar geen zin in hebben. Door even de promotievideo te bekijken, krijgen ze alle informatie die ze nodig hebben.

Producten en diensten laten zien

Door gebruik te maken van videoproductie kunt u op een simpele manier informatie geven over uw producten en diensten. Iedereen die dat wenst kan de nodige informatie krijgen over uw bedrijf. Het lijkt wel of ze een complete rondleiding krijgen in uw bedrijf, zonder er fysiek aanwezig te zijn. Ze weten dan precies wat uw bedrijf te bieden heeft.

Nieuwe ontwikkelingen laten zien

Een videoproductie is tevens een ideale manier om informatie te geven als er veranderingen binnen het bedrijf moeten plaatsvinden. Bij situaties zoals fusies en uitbreidingen kunnen alle betrokkenen precies dezelfde informatie krijgen, zodat iedereen op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.

Effectieve communicatie

Via een video kunt u effectief communiceren, zodat mensen bij het bedrijf betrokken raken. Zo kan men bijvoorbeeld de kans krijgen om de medewerkers aan het werk te zien. Klanten krijgen zo meer vertrouwen in uw bedrijf en willen graag met uw bedrijf zaken doen.

Een videoproductie kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De meeste bedrijven zetten een kortere versie van hun promotievideo op hun website, terwijl ze de complete versie op een dvd laten zetten om daar bij presentaties gebruik van te maken. Zo kunnen de kijkers een beter beeld krijgen van het bedrijf dan als er alleen maar folders en mondelinge informatie wordt aangeboden.

Posted in marketing | Reacties uitgeschakeld voor Je bedrijf promoten met een videoproductie

Een goede presentatie geven met een mobiel projectiescherm

onderwijsvacaturebank docentEen goede presentatie geven aan collega’s of studenten is lastig als je geen gebruik kunt maken van een presentatie. Maar dat is vanaf nu mogelijk in alle lokale en ruimtes door een mobiel projectiescherm. Zo’n mobiel projectiescherm kun je overal mee naartoe nemen en je kunt dus overal een flitsende presentatie geven. Een mobiel scherm is gemakkelijk mee te nemen door de draagtassen en het lichte gewicht van de totale installatie. De achterzijde van het scherm is volledig verduisterd en kan daarom zelfs voor een raam geplaatst worden. Ieder mobiel projectiescherm is anders en daarom kun je zelf kiezen voor een formaat scherm dat bij jouw presentaties en ruimtes past.

Een mobiel projectiescherm in elkaar zetten

Bij veel projectieschermen is het ingewikkeld om alles in elkaar te zetten voordat je hem daadwerkelijk kunt gebruiken maar bij een mobiel projectiescherm is dat zo gebeurt. De installatie bestaat uit een statief en een scherm. Beiden zijn gemakkelijk in elkaar te zetten en zo kun je mum van tijd een goede presentatie geven in een ruimte waar geen scherm aanwezig is. Het is ook erg makkelijk om de installatie mee te nemen naar verschillende plekken door de draagtassen waarin het statief en het scherm gemakkelijk vervoert kunnen worden. De draagtassen hebben zelfs wieltjes om ervoor te zorgen dat de installatie gemakkelijk vervoert kan worden.

Het mooie design oogt professioneel en hoogwaardig

Een mooi design met een zwart statief en een zwarte behuizing voor het scherm zorgen voor een professionele en hoogwaardige uitstraling. Het scherm ziet er stevig en mooi uit en de presentatie wordt mooi afgebeeld door de verduisterende achterkant. Met zo’n projectiescherm kun je overal aankomen zonder enige problemen om niet professioneel over te komen. Het geeft juist een goed voorbereiden en geïnteresseerde indruk wanneer je met zo’n mobiel projectiescherm aankomt op een afspraak.

Voordelige projectieschermen in allerlei maten vind u op https://www.projectieschermen.com/

Posted in ict | Reacties uitgeschakeld voor Een goede presentatie geven met een mobiel projectiescherm

Conversie optimalisatie tips

conversie optimalisatie tipsAls je een website beheert ben je vaak voornamelijk bezig met het aantal bezoekers en de opbrengst die daaraan vast zit. Het kan zijn dat je iets verkoopt of dat je een dienst levert, in beide gevallen wil je graag dat dit aantal verhoogt. Maar daarbij hoef je je absoluut niet te focussen op een hoger bezoekers aantal maar op de effectiviteit van jouw website, dat noem je conversie optimalisatie. Het generen van nieuwe bezoekers kost veel tijd en moeite maar het efficiënt maken van een website kost alleen inlevingsvermogen en creativiteit.

Kies voor een design dat aansluit bij jouw doelgroep

Bij een website is een eerste indruk belangrijk. Veel mensen bepalen binnen 10 seconden of ze een website verder gaan gebruiken of niet. Het is belangrijk dat je deze mensen weet te boeien en op jouw website houdt. En natuurlijk dat ze uiteindelijk ervoor kiezen om een dienst of product af te nemen. Een professioneel en mooi design zorgt ervoor dat bezoekers langer op jouw website blijven. Daarnaast is het belangrijk dat de hele website afgestemd is op jouw doelgroep. Wanneer je sieraden verkoopt is de doelgroep voornamelijk vrouwen en kan een roze design daar goed bij passen. Een bedrijf dat banden voor auto’s verkoopt wordt niet serieus genomen met een compleet roze website.

Een aantal tips voor conversie optimalisatie

Zorg voor korte duidelijke teksten die aantrekkelijk zijn voor de lezer. Een hele lap tekst is voor niemand interessant en er zal vervolgens snel weg geklikt worden. Maak duidelijk wat je aanbiedt, voor webshops is dat een stuk makkelijker dan voor websites die diensten aanbieden. Een duidelijke header met de diensten die je aanbiedt zorgt ervoor dat een potentiële klant in één oogopslag direct weet wat hij aan jou heeft.

Bekijk 10 conversie optimalisatie tips op het blog van Online-marketingmachine.nl

Posted in marketing | Reacties uitgeschakeld voor Conversie optimalisatie tips

De beste influencer marketing software van Nederland

Een onmisbare term die je de laatste maanden veel voorbij hebt horen komen is het woord Influencer. Maar wat is Influencer marketing software eigenlijk en wat maakt het anders dan andere software systemen.

Wat houdt Influencer Marketing Software in?

Influencers zijn invloedrijke personen op social media, zij kunnen ervoor zorgen dat je bedrijf een beter imago krijgt of dat er een nieuw product aangeprezen wordt. De meeste softwareprogramma’s gebruiken bloggers, vloggers, internet goeroes of beroemdheden. Deze personen kunnen ervoor zorgen dat jouw content veel mensen in een korte tijd bereikt. Dit werkt anders dan ‘referral marketing’ want daarmee deel je alleen je merk met de mensen die je kent.

In de meeste gevallen houdt het softwaresysteem bij wat de Influencer moet gaan doen, bijvoorbeeld een Instagram post met het product en een aantal bijbehorende hashtags maar vergeet vooral niet om de Influencer een review te laten schrijven. Qua compensatie is het mogelijk om een bedrag te koppelen aan het aantal volgers dat een Influencer heeft.

Wat doet een influencer Marketing software eigenlijk?

De software zorgt ervoor dat merken en influencers gekoppeld kunnen worden. Neem als voorbeeld Juulr.com, een merk schrijft zich in, eveneens als een Influencer. Dan kan het desbetreffende merk opzoek gaan in de database naar interessante influencers met de door hun gekozen categorieën. Maar hoe weet een merk eigenlijk dat het de juiste Influencer uitkiest om te benaderen. Door middel van het koppelen van de social media accounts van de Influencer kan er gekeken worden of de content die geplaatst wordt matcht met de content die het merk voor ogen had. Ook is het mogelijk om de analytics te bekijken, daarin zie je:

  • Engagement level
  • Het aantal voltooide acties
  • Wat het gemiddeld bereik is
  • Welke kanalen de Influencer gebruikt
  • En de prijzen die de Influencer vraagt voor zijn of haar post

De prijzen kunnen zelf gekozen worden door de Influencer, passend bij elke tijdsduur. Er kan gekozen worden voor een permanente post, of het aantal dagen of uren dat de post online moet blijven staan. De tijdsduur kan natuurlijk in overleg plaats vinden.

Ook de Influencer kan een profiel aanmaken. Daarin worden de social media accounts gekoppeld die worden gebruikt door de Influencer. Daarna is het afwachten tot diegene wordt benaderd door een merk.

Door middel van een Influencer platform zal je slecht presterende accounts niet tegenkomen. Hierdoor zal je altijd een duidelijke lijst van Influencers met een groot bereik samen kunnen stellen voor jouw merk of product.

Samenvattend

Influencer marketing software gebruikt de kracht van de meeste invloedrijke personen op verschillende social media kanalen. Deze manier van marketing zorgt dat je snel een grote groep mensen kan aanspreken die ook daadwerkelijk geïnteresseerd kunnen zijn in jouw merk of product.

 

Posted in ict | Reacties uitgeschakeld voor De beste influencer marketing software van Nederland

Goedkope webhosting

Goedkope webhosting van perfecte kwaliteit
Intrabyte is een webhostingbedrijf dat zich richt op het aanbieden van goedkope webhosting. Onze stabiele server, uitstekende support, en goedkope webhosting zorgt voor veel tevreden klanten.
Tientallen tevreden klanten gingen u voor. Wacht niet langer en ervaar het zelf.

Goedkope webhosting heeft vaak een nadeel, namelijk dat de kwaliteit zeer laag is.
Bij ons is dat niet het geval. Wij willen natuurlijk dat al onze klanten tevreden zijn, ook de mensen die minder te besteden hebben. Daarom kunt u al een webhosting bestellen voor maar 1 euro per maand!

Snelle servers en weinig downtime
Veel hosting bedrijven zetten honderden of zelfs duizenden klanten op een server. Dat heeft als gevolg dat websites langzamer laden, meer aanvallen op de server, en de kans is groter dat uw website offline is. Intrabyte zet geen honderden mensen op een server, waardoor deze risico’s zeer laag zijn.

Goede service
Service is belangrijk, zeker ook bij webhosting. Als u vragen heeft wilt u natuurlijk dat dit zo snel mogelijk beantwoord word, en niet dat u daar een paar dagen op moet wachten. Intrabyte zorgt ervoor dat u binnen enkele uren, hooguit 12 uur bericht krijgt met een duidelijk antwoord. Dat zit allemaal bij de goedkope hosting inbegrepen!

Eenvoudig betalen
Wij proberen zoveel mogelijk betalingsmogelijkheden voor u te regelen. Zo ondersteunen wij iDeal, PayPal, Bank overschrijving, en Incasso.
Wilt u uw webhosting per maand betalen? Geen probleem, alles kan.

Posted in ict | Reacties uitgeschakeld voor Goedkope webhosting

Aanstekers met reclame

lighters-1271812_640

Aanstekers een van de artikelen die het meest gedeeld wordt. Let maar eens op in een rookruimte altijd is er iemand die vraagt naar een aansteker van iemand anders. Hiermee verspreid een aansteker heel veel onder de gebruikers. Het word al enkele tientallen jaren gebruikt als reclame middel door grote bedrijven. Het is een oude maar doeltreffende reclame, die een grote bijdrage kan leveren aan een naambekendheid van het bedrijf. Het verspreid ook heel makkelijk onder de mensen.

Minder rokers, minder aanstekers?

De laatste jaren is de overheid druk bezig met het aantal rokers te verminderen. Maar uit onderzoek is gebleken dat men nog steeds evenveel aanstekers verkocht worden als tien jaar terug. Daarnaast zijn er nu ook mogelijkheden met een e-sigaret! Wanneer je besluit om reclame te maken met aanstekers, zorg er wel voor dat het goed aansluit bij de doelgroep. Reclame maken voor gezondheid past bijvoorbeeld hier helemaal niet bij. Zorg daarom wel voor een onderwerp dat aansluit bij je doelgroep.

Beperkte ruimte

Hou wel rekening met het beperkte ruimte wat je kan gebruiken om reclame te maken. Echt veel tekst kan je niet kwijt op een aansteker. De meeste bedrijven kiezen daarom vaak voor hun bedrijfslogo op een aansteker. Een kleine krachtige boodschap kan ook grote effect hebben. Denk daarom goed na wat je wil bereiken met je reclame.

Ondanks dat het roken geen goede uitstraling heeft blijven de bedrijven massaal de bedrukte aanstekers in omloop brengen. De kracht van de reclame aansteker is dat het door vele personen wordt gezien, thuis in de familie, op een feestje iemand die een vuurtje vraagt en ga zo maar door. Daardoor blijft de reclame aansteker nog steeds een van de beste relatiegeschenken producten. Ze zullen de komende jaren nog steeds door veel reclamebureau worden geadviseerd om in te zetten bij het vergroten van je naamsbekendheid. Het is zeker een effectief middel voor bedrijven die een kleine budget hebben. Om 2000 stuks aan aanstekers aan de man te brengen kun je met tientallen euro’s erg ver komen. Vergelijken met andere naamsbekendheid reclame ben je heel veel meer geld aan kwijt. En daarnaast gooi je geen geld over de balk, want bij naamsbekendheid is het altijd lastig om te meten of het ook echt conversie bereikt (levert het iets op)

Posted in marketing | Reacties uitgeschakeld voor Aanstekers met reclame
« Older